759500.jpg

Rautalanka-unisieppari

Tarvikkeet: paksua rautalankaa (tai valmis rautalanka ympyrä kehikoksi), ohuempaa rautalankaa, tosi ohutta rautalankaa, helmiä, kiviä, simpukoita, höyheniä yms. mitä voi laittaa koristeeksi.

1. Väännä paksusta rautalangasta 1 iso ympyrä (tai käytä valmis rengasta).

2. Kun ympyrä on valmis, ota käyttöön ohuempi rautalanka. Sillä kierrät iso ympyrää niin että se jää osittain piiloon tai kokonaan, sen saat itse päättää kuinka tiheästi rautalankaa kierrät ympyrän ympäri.

3. Nyt ympyrä on kokonaan valmis, nyt on koristeiden vuoro. Jos haluat alas jotakin roikkumaan paksulla rautalangalla (kuten kuvassa), voit nyt räpellellä ne siihen. Senkun vaan kierrät ja kaarrat ne ympyrään kiinni.

4. Nyt on "verkon" laittaminen alkamassa. Sinulla on tietenkin kaiken maailman helmet yms. koristeet verkkoa varten. Ota ohuempi rautalanka, tosi ohut rautalanka tai narua/lankaa. Aloita katkaisemalla rautalangasta/narusta tarpeeksi pitkä pätkä n. 70-80cm. "Solmi" rautalanka/naru johonkin kiinni aloituskohdaksi. Sen jälkeen alat vetämään ympyrän toisille sivuille rautalankaa/narua, pujottele aina välillä haluamiasi helmiä yms. koristeita rautalankaan/naruun. Jos rautalanka/naru loppuu kesken, ota aina uusi pätkä lisää.

5. Kun ympyrä on mielestäsi sopivan täynnä helmiä ym. koristeita, kiinnitä vielä jonkun näköinen lanka tai rautalanka tai muu vastaava ripustus "lenkiksi" pituuden voit itse päättää.